Рукави класу "П" ГОСТ 5398-76 належать до розряду виробів, що використовуються в харчовій промисловості. Зокрема, їх головним завданням є забезпечення транспортування/перекачування таких рідких харчових продуктів як молоко, алкоголь, вода та багато іншого. Вироби практично виявляють себе набагато краще, ніж дорожчі аналоги, виконані з жорстких матеріалів (починаючи від монтажу, закінчуючи спектром практичного застосування).

Особливості структури харчових рукавів

Через необхідність використання рукавів “П” класу в харчовій промисловості, до них висуваються особливі вимоги, у тому числі і щодо структури. Вона виглядає так:

Внутрішній шар. Виготовляється із харчової гуми. Саме він контактує з рідинами та речовинами найбільше.

Два шари текстилю утворюють каркас. Каркас забезпечує необхідний рівень жорсткості та герметичності, протистоїть впливу тиску.

Поверх каркас обмотують сталевою спіраллю. Технологія армування дозволяє збільшити міцність без втрати показників гнучкості та еластичності.

Зовнішній шар представлений як гуми високої міцності.

Контроль якості складу, з якого виготовляється гума для внутрішнього шару харчових рукавів, здійснюється МОЗ. Харчова гума не може бути токсичною, має виготовлятися з екологічно чистої сировини.

Говорячи про технічні особливості харчових рукавів, можна визначити кілька ключових особливостей. Наприклад, можливість експлуатації у широкому діапазоні температур від -35 до +90 градусів за Цельсієм. Витримує вакуумне середовище і є стійким до механічного впливу, негативних та агресивних факторів. Завдяки особливостям матеріалу, вироби мають високі показники гнучкості та еластичності. Тривалість експлуатації багато в чому залежить дотриманням рекомендацій щодо використання та правил зберігання.

У нас на сайті ви можете ознайомитись з виробленою нами продукцією в розділі Рукав напірно всмоктувальний ГОСТ 5398-76